[widget id="bcn_widget-2"]
[widget id="synved_social_follow-2"]
Пако Фернандес Лопес-Бреа
Пако Фернандес Лопес-Бреа, Д-р ветеринарної медицини

Переклад та адаптація: Михайло Бойко, ТОВ «Зінпро Україна»

Птахівництво є ключовим джерелом білків для постійно зростаючого населення планети. Оскільки споживачі продовжують надавати перевагу продуктам з м'яса птиці, благополуччя бройлерів стало головним пріоритетом поряд із стабільною якістю продукції. Щоб краще задовольнити цей споживчий попит на забезпечення контролю за благополуччям птиці по всьому ланцюгу виробництва, необхідно впроваджувати рішення, які одночасно підтримують ефективність виробництва та підвищують ключові показники благополуччя птиці та якості м'яса.

Шляхи поширення захворювання

  • Небезпечні патогенні мікроорганізми
  • Здоров'я КШТ
  • Респіраторні захворювання

  • Стан шкірного покриву
  • Стрес під час транспортування
  • Стрес під час навішування

Якщо ці проблеми не виявляти або ігнорувати, вони призводять до появи додаткових проблем із здоров'ям птиці та зниження прибутковості на всьому ланцюзі постачання. Бройлери, що мають проблеми зі здоров'ям або піддаються впливу стресу в пташнику, будуть менш ефективними, що призведе до зниження якості продукції на переробному підприємстві.

Щоб виробляти високоякісний продукт, ми повинні контролювати не тільки якість м'яса на завершальному етапі виробництва, але й забезпечувати належні умови утримання протягом усього життя бройлерів. Недостатньо виявити пошкодження тушки на лінії забою за допомогою камер і датчиків, нам потрібно застосувати експертний підхід, щоб дізнатися, чому це сталося, і визначити конкретний момент на виробництві, який призвів до цього.

Відкрийте для себе Zinpro® Perfect Carcass® Tool


Благополуччя

На основі даних, зібраних на підприємстві, інструмент Zinpro Perfect carcass може надавати індивідуальні рекомендації щодо зниження частоти уражень на господарстві та покращення добробуту і продуктивності птиці. Завдяки ньому можливо виявити логістичні та виробничі проблеми, які призводять до збільшення поширеності уражень, такі як:

  • Затяжні періоди скорочення годівлі
  • Зневоднення або прогалини в годівлі
  • Проблеми з транспортуванням та тепловий стрес
  • Неефективна або неадекватна техніка відлову
  • Можливі місця травмування при вивантаженні та навішуванні

Екологічність

Можливість точно визначити причину виникнення уражень, не тільки забезпечує дієвий спосіб підвищити рівень добробуту тварин і надати звітність по підприємству, а й сприяє екологічному розвитку бройлерного виробництва. Зменшення кількості уражень призводить до зменшення кількості обрізки, підвищення категорійності та якості, зменшення відсотка утилізації тушок птиці.

Здоров'я та раціон годівлі

Раціон годівлі може мати значний вплив на кінцевий продукт і ураження, що виникають в процесі виробництва. Використовуючи в раціоні Zinpro® Availa® Zn, птахокомплекси можуть покращити цілісність шкіри у бройлерів та зменшити кількість випадків ураження шкіри, що призводить до меншої кількості браку та отримання більшої кількості товарного м'яса. При додаванні Zinpro Availa Zn відсоток ураження шкіри знизився з 42,7% до 9,6% порівняно з бройлерами, яким згодовували неорганічний сульфат цинку, а показник поширеності целюліту знизився з 52% до 40%.

Співпраця заради забезпечення добробуту птиці

Zinpro Perfect Carcass Tool дає чітке уявлення про зв'язок між станом здоров'я поголів'я до забою та якістю тушок птиці після забою. Співпрацюючи з клієнтами, ми змогли застосувати експертний підхід для виявлення проблем у виробництві та переробці, а також з'ясувати, чому і де вони виникли. Ця інформація дозволяє нам розробити конкретні заходи, покращити процеси та результати, а також підвищити ефективність виробництва. Zinpro Perfect Carcass Tool демонструє, що благополуччя птиці можна контролювати і підтримувати на кожному з етапів виробництва, а також надає можливості для налагодження зв'язків і подальшої комунікації між усіма зацікавленими сторонами в ланцюжку поставок продукції птахівництва.

  • Керівникам з відділів охорони довкілля та безпеки харчових продуктів в птахівничих холдингах та компаніях роздрібної торгівлі: покращення здоров'я тварин та мінімізація кількості відбракованих тушок шляхом спільного вивчення причин виникнення ураження тушок бройлерів та шляхів їх усунення по всьому ланцюгу поставки харчових продуктів.
  • Менеджерам з контролю якості: контролюють якість тушок на підприємствах, а також проводять навчання персоналу.
  • Керівникам переробних підприємств: оцінка «критичних» точок на переробних підприємствах.
  • Фінансовим менеджерам: оцінки загального економічного впливу уражень тушок на рентабельність підприємства.
  • Керівникам виробництв: вивчення варіантів усунення уражень які можуть виникнути на фермах або під час транспортування.
  • Лікарям ветеринарної медицини: сформувати чітке уявлення про зв'язок між здоров'ям поголів'я та якістю тушок.
  • Фахівцям з годівлі: отримати звіти з виробництва, що пов'язують продуктивність тварин з використанням Zinpro® Performance Minerals®.

Щоб дізнатися більше про Zinpro Perfect Carcass Tool та його впровадження у вашій виробничій системі, зв'яжіться з представником команди Zinpro з птахівництва.

[widget id="synved_social_follow-2"]
[widget id="synved_social_follow-2"]